Kredittkort tips

kredittkort1

Å eie og bruke et kredittkort kan by på både hyggelige og ikke fullt så hyggelige stunder. Hvis man bruker kortet riktig, så kan man faktisk spare penger på det fremfor å bruke et vanlig bankkort. Men bruker man det galt, så kan det også bli veldig kostbart.

Derfor kommer vi med en slags «ABC» til deg som er ny med kredittkort.

Når du handler

Kun handel, for det meste annet koster ofte ekstra. Nærmest samtlige kredittkort er gratis å utføre varekjøp med (også på nettet), men de fleste tar seg godt betalt for å gjøre uttak i minibank eller hvis det brukes i et postkontor. Enkelte kort er helt gebyrfrie, men dette må du sjekke på forhånd.

Bruk chip, ettersom dette er langt mer sikrere enn magnetstripe. Nå er vi kommet så langt i utviklingen at de fleste kortterminaler ikke godtar magnetstripen uansett, men vær obs på dette.
Kontantuttak og postkontorer – bør begge unngås. Bruker du et kredittkort i en minibank skal de ofte ha et prosentvis gebyr av beløpet, som kan bety at du må ut med flere hundre kroner ekstra, i tillegg til et fast gebyr. Nå legges de fleste postkontor ned og erstattes av post i butikk, men du bør uansett unngå å bruke kredittkortet til uttak og lignende her, ettersom de samme gebyrene da påløper.

Kvitteringer er ekstremt viktig. Med et kredittkort så har du tilgang til en større sum med penger, og dersom du skulle bli svindlet eller noen skulle misbruke kortet ditt, så er det viktig at du har kvitteringer på det du har kjøpt selv. Ikke etterlat deg kvitteringer med kortnummeret på slik at andre får tilgang til det.

Vær obs på dette

Betal alltid før forfall. Da slipper du at rentene begynner å løpe, ettersom de fleste kredittkort har en rentefri periode på opp mot 50 dager. Når du ser på kredittkort må du også tenke på at det er den effektive (og ikke den nominelle renten) som er avgjørende for hvor mye du betaler.

Mister du kortet, så må du ringe banken umiddelbart. Med et kredittkort behøver man ikke alltid pin-kode for å utføre handler, spesielt på nettet, så her er det viktig at kortet sperres så fort som mulig. Mange banker har døgnåpen linje for dette.

Pass på kredittgrensen. Hvis du bruker mer enn du har fått innvilget i kreditt (noe som er mulig hos de fleste tilbyderne), så må du ut med et gebyr som ofte blir ganske kostbart. Det kan også hindre at du får utvidet kredittgrensen din senere.

Flere tips:

Kredittkort tips fra www.kredittkortinfo.no

http://www.dinside.no/912685/bruk-kredittkortet-i-ferien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *