Kjøpsforsikring på kredittkort

kredittkort6

Mange bruker et kredittkort som betalingsmiddel for å betale reisen kun for å utnytte reiseforsikringen som mange kort har bakt inn. Det man ikke er klar over er at man også fint kan bruke kortet til å betale for også andre kjøp. Man har nemlig ekstremt gode rettigheter både mot svindel og uforutsette hendelser, sett i forhold til om man hadde brukt et vanlig bankkort.

Når du bruker et kredittkort er det ikke dine egne penger du disponerer. Du låner penger. Derfor er ikke reglene like for hva som skjer dersom du blir svindlet, varen du kjøpte aldri dukket opp, eller reiseselskapet du bestilte hos gikk konkurs. Med et kredittkort er du langt bedre beskyttet, ikke bare av norske lover, men internasjonale bestemmelser! Les videre og finn ut hva som gjelder.

Beskyttelse mot svindel

Hvis noen skulle få tak i bankdetaljene dine og tømme kontoen din for penger, står du på bar bakke. Med et kredittkort er det kun kreditten din som forsvinner, altså bankens penger. Dersom du kan bevise at du ble svindlet vil du heller ikke lastes for denne summen, med andre ord er du godt forsikret. Det samme gjelder dersom du utfører et kjøp med kredittkortet, som kanskje var en svindel, noe som ofte skjer over netthandel. Da kan du slippe å betale for kreditten du brukte.

Forsikringer på kjøp

Det kan altså lønne seg å bruke kredittkortet fremfor det vanlige bankkortet, uansett hva du skal kjøpe. Spesielt over nettet. Dette er fordi slike handler gir deg alle rettigheter, noe som er definert i kjøpsloven. Hvis du bestiller en vare som du aldri får, kan du kreve at utstederen dekker beløpet. Slik er det også hvis du bestiller en flyreise frem i tid hos et selskap som senere går konkurs. Da blir det bankens jobb å sørge for at du ikke må betale. Hvis du hadde brukt et vanlig bankkort vil du være avhengig av at flyselskapet har midler nok til å refundere betalingen din, noe som dessverre ofte ikke er tilfelle.
Husk at kjøpsforsikringen ikke bare gjelder for flybilletter, men også konserter, forestillinger og alt annet som det finnes en mulighet for kan bli avlyst. Og ikke minst – netthandel i butikker, spesielt utenlandske, ville vi vært påpasselige med å bruke det vanlige bankkortet. Skal du først bli frastjålet sensitiv informasjon, så er det som du nå kanskje har skjønt langt bedre at det skjer med et kredittkort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *