Hvordan velge det beste kredittkortet?

young woman talking on a mobile phone and holding a credit card

Du har bestemt deg for å skaffe deg et kredittkort, men i et hav av tilbydere kan det være vanskelig å finne frem til det beste. Og hva skal egentlig til for at man kan kalle akkurat dette kortet for det beste? Man må nemlig se på individuelle preferanser for å finne ut nøyaktig hvilket kort som er best akkurat for deg. Dermed tar vi for oss ulike «typer» personer i denne artikkelen og anbefaler våre favoritter. Se også http://www.allekredittkort.net/ for flere tips til hvordan du kan velge det beste kortet.

For sparegrisen

Du liker å spare penger, gjerne på flere måter samtidig. Og hva er vel da bedre enn å spare penger når du handler? Flere kredittkort tilbyr et konsept som kalles cashback, der du får en prosentvis bonus av handlesummen hver gang du drar kortet. Pengene kan du bruke til hva du vil, så her er det bare å handle!
Vår største favoritt er nok Trumf VISA, et kredittkort som bygger videre på det velkjente Trumf-systemet. Her får du 3 prosent bonus på alle kjøp du utfører i utvalgte Trumf-butikker (Meny, Kiwi, Ultra m.fl.), mens de også spanderer 1 prosent på alle andre kjøp du utfører – over hele verden! Konkurrenten COOP har også et tilsvarende kort, mens 365Privat MasterCard er et mer generelt alternativ som gir deg 3,65% i rabatt i tre utvalgte bransjer.

For kredittbrukeren

Hvis du skal utnytte en høy kredittgrense og betale ned på avdrag, så er du avhengig av lav rente. Den effektive renten på et kredittkort kan variere fra lave 14 prosent til hele 35 prosent – vi behøver vel ikke forklare nærmere at prisforskjellen er enorm.
Vårt favorittkort på dette punktet er Skandiabanken sitt. De utklasser samtlige av sine konkurrenter, med en effektiv rente som minner mer om et billig forbrukslån. Den er nemlig på ca. 14,66 prosent, og inkluderer også 50 dager med rentefritak. Det passer utmerket for små til mellomstore prosjekter, som nye møbler til stua eller en oppussing i hjemmet, der du ikke kan dekke hele kostnaden umiddelbart.

For den reisende

Å bruke et kredittkort på reise er veldig smart. Man har andre rettigheter i forhold til et vanlig bankkort dersom man skulle bli utsatt for svindel eller ran, samtidig som det kortet vi nå skal anbefale deg er 110 prosent gratis å bruke.
La oss presentere Gebyrfri VISA – en soleklar vinner for de reiseglade! Ikke bare har kortet en gunstig reiseforsikring inkludert, men det er som navnet tilsier helt gratis å bruke. Mange betaler med kontanter i utlandet, og da er det nok greit å vite at uttak i minibanker er helt gebyrfritt. Da slipper du å løpe rundt med en gigantisk seddelbunke i to uker bare fordi du ikke ønsker å gjøre for mange uttak.

For drivstoffbrukeren

Drivstoff er dyrt i Norge, det er ingen hemmelighet. For de aller fleste vil det være gunstig å spare så mye de kan på tankingen, og en vanlig familie kan faktisk spare flere tusenlapper i året bare på å benytte riktig kredittkort når de fyller tanken.
Både Shell, MasterCard og Esso har sine egne kredittkort som gir deg bonuser ved tanking hos den respektive kjeden, men vi vil heller trekke frem 365Privat sitt MasterCard igjen, ettersom de gir deg 3,65 prosent i rabatt på drivstoffylling – noe som tilsvarer omkring 50 øre/literen! Og med dette kortet kan du selv velge hvilken kjede du vil fylle hos, noe som gjør det til et perfekt «allround»-kort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *